56553750 firmapost@botnen.no

Formpresset, kompakt eller massiv innerdør?

Ofte ser innerdører helt like ut, til tross for at både pris og kvalitet er svært forskjellig. Hva kommer dette av?  Årsaken er egentlig ganske enkel, men man må på innsiden av døren for å forstå den. Du har i utgangspunktet 3 valg når det kommer til dørvalg og kvalitet: Lette formpressede innerdører, kompakte innerdører eller massive innerdører.

Foto: Harmonie

– Vi i Snekkern anbefaler alltid å velge kompakt eller massiv dør for vesentlig bedre lydreduksjon, en mer stabil dør, samt en bedre kvalitetsopplevelse.

Her kan du lese om forskjellene:

FORMPRESSEDE DØRER

er enkle rimeligere dører med dype utforminger. De har fiberplate ytterst og honeycomb-­fylling i midten. Formpressende dører er lette dører hvor lydisolasjonen er noe begrenset, og de er lettere utsatt for skader enn kompakte og massive dører.

KOMPAKTE DØRER

har samme utvendig design som formpresset dør, men med en kjerne av honeycomb. Kompakt dør har en vesentlig bedre lydreduksjon og er tyngre enn en formpresset dør

MASSIVE DØRER

er tradisjonsrike dører med massiv stamme, kombinert med splittet og limt ramtre, som gir en meget stabil dør med kvalitet ned til minste detalj. Man kjenner tyngden og kvaliteten i disse dørene når man åpner og lukker dem. Massive dører har en veldig flott overflate-finish!

Kilde og illustrasjon: Harmonie

Velg en innerdør som passer din stil

Når du har valgt mellom formpresset, kompakt og massiv innerdør, har du flere valg innen design, stil og farge. Du kan i likhet med ytterdører, få akkurat den fargen du vil på din innerdør.

Sjekk utvalget av innerdører fra  HARMONIE og SCANFLEX.

Foto: Scanflex

Massiv eikedør  – solid og lekker

– Formpressende dører er absolutt brukbare dører hvis økonomi spiller stor rolle, men merk at slike dører oftere og lettere kan få merkbare skader enn massive og kompakte dører.

Snakk med fagfolk

Hos Snekkern kan du alltid få god hjelp og veiledning, og vi kan også utføre befaringer ved behov. Ta kontakt dersom du har spørsmål.